GENTES,
COSTUMBRES, TRADICIONES, HISTORIAS, PATRIMONIOS Y PAISAJES DE LA PROVINCIA
CASTELLÓN:(Sinopsis):
RECORDAR TAMBIÉN ES VIVIR.
POR JUAN E. PRADES BEL (Taller de historia, memorias y patrimonios).
La coca de moniato és un dolç tradicional i senzill de la dieta mediterrània.
Ingredients: 1 kg de moniatos, 200 gr. farina, sucre i oli d'oliva.
Preparació: Bullir els moniatos i pelar-los quan estiguin tibios. Per a un quilo de moniatos bullits posar 200 gr. de farina, xafarem el moniato molt finet en un tenedor, i barrejarem la mescla amb la farina, la massa és enganxosa, untar-se la mà en farina per arreglar la pastar a la bandejas del forn, ha de quedar com un dit de massa en la llanda, i deixarem la vora un rebordò una mica alt per a que no rebose la mullá per fer molla, que farem posant-li sucre, farina i al final l'oli, a esta barreja se l'anomena "mullaeta" o "fer molla". Ha de quedar cobert amb una capa fina de sucre, al damunt posarem una capa fina de farina, tirarem oli amb el setrill i en les puntes dels dits barrejarem tot suaument. Enfornar fins que estigui dorat, i el forn pre-escalfat a 180 º.
Agraiments a Angeles Bel Domenech (dels "Prades"), a Francisca Guardiola Cortés (apodos "Ripolla" i "Says").
Un sabor delicioso, delicado y al mismo tiempo rico y deleitoso
ResponderEliminar